Весільне вбрання Грейс Келлі


Грейс Келлі захопила шанувальників не тільки своєю чудовою грою на екрані і приголомшливою красою, але своїм бездоганним смаком. Мільйони жінок, які мріяли виглядати елегантно, брали приклад сааме з неї. І не дивно, що весільна сукня цієї неймовірної ​​жінки досі приголомшує уяву. Крім цього воно ще й займає п'яте місце в рейтингу найдорожчих весільних суконь.

 

Що ж такого дивного в цьому платті. Слід нагадати, що Грейс Келлі вийшла заміж за князя Монако Реньє III, доленосна зустріч з яким сталася на Каннському фестивалі. А це означає і вбрання має повністю відповідати високому рангу нареченого.

 

Творцем сукні є Хелен Роуз - костюмер відомої компанії MGM. Сукню шили в найсуворіший таємниці протягом шести тижнів 35 жінок. Для його пошиття використовувалося 125-річне, розшите натуральними морськими перлами, мереживо з Брюсселя. Якщо вірити чуткам, його за нечувану суму викупив майбутній наречений у відомого музею. Також в якості матеріалу використовувалися шовкова сітка і тафта.

 

У Монако сукню кольору слонової кістки доставили разом з докладною інструкцією по збірці, так як складалось вона з чотирьох частин. Хелен Роуз врахувала всі побажання нареченої, яка захотіла довгі рукави і шлейф, а також високий виріз підшию.

 

Повітряна вуаль, майстерно розшита з боків вишуканим мереживом, абсолютно не приховувала прекрасного обличчя нареченої, а навпаки підкреслювала його красу і благородність. Дизайнер відмовилася від традиційної для принцес корони і віддала перевагу вишуканій «джульетке», яка була зшита із повітряного мережива і шовку і прикрашена ніжним віночком.

 

Під стиль сукні було взуття з молитовником. Їх, за бажанням Келлі, також обтягнули вишуканим мереживом і прикрасили перлами. У праву туфельку дизайнер Девід Айванс ушив на щастя мідну монетку.

 

Завершував незрівнянний образ Грейс Келлі ніжний букет з білосніжних конвалій. Відомий у ті часи дизайнер Оскар де ла Рента приголомшений виглядом кінозірки заявив, що Грейс стала новою іконою весільної моди.

 

Щасливий наречений не відставав від Грейс і виглядав дуже мужньо у військовій уніформі, що нагадувала часи Наполеона, і яку, між іншим, він розробив самостійно.

 

Це весільне свято цілком заслужено було визнано однією з найяскравіших подій XX століття. Мільйони телеглядачів своїми очима спостерігали, як казка стає реальністю – звичайна дівчина стає справжньою принцесою.

 

Після церемонії, Грейс піднесла свій чудове вбрання в подарунок Філадельфійському художньому музею, де воно зберігається і донині.