Весільні вбрання різних народів


У кожного народу є свої власні, несхожі на інших, традиції і культурні цінності, які протягом століть передаються з покоління в покоління. І в багатьох культурах весільне вбрання нареченої дуже відрізняється від звичної для нас сукні.

 

Так, наприклад, китайські наречені за стародавньою традицією повинні одягатися в сукню червоного кольору. Саме цей колір для китайців символізує щастя й удачу. Сукня обов'язково прикрашається вишивкою, де кожен візерунок також несе в собі таємний сенс. Білосніжні лотоси символізують вірність у шлюбі, золоті птиці - символ щасливого шлюбу, а різноманітні дивовижні квіти дарують удачу. На голову нареченої одягається тіара у формі фенікса - птах, що уособлює собою жінку. Символ ж чоловіка - дракон, і разом з феніксом вони складають гармонію Інь-Ян.

 

Японські наречені відправляються на одруження в традиційному весільному кімоно. Причому безпосередньо на церемонії воно має бути білим або червоним, а під час урочистої частини зверху на нього одягається інше - кольорове. Замість звичної для нас фати, на голову нареченої одягається спеціальна шапочка, схожа на капюшон. Вона повинна приховувати так звані ріжки ревнощів, які є у кожної жінки, і символізувати повагу і покору чоловікові. Обов'язковим атрибутом японської нареченої є барвистий віяло.

 

Зараз дуже рідко можна зустріти корейську наречену в традиційному весільному вбранні. Але, тим не менш, він заслуговує окремої уваги. Це дуже складна конструкція, яка складається з декількох нарядів. Вони одягаються одна зверху іншого і створюють дивовижну картину - наречена в такому вбранні виглядає дуже благородно і вишукано. На білосніжні рукави пов'язують різнокольорові стрічки, які символізують основні елементи східної філософії. Талію нареченої прикрашає пояс з вишитими птахами, а на голову одягають, прикрашену коштовностями, шапочку.

 

Вражають своєю яскравістю та оригінальністю весільні вбрання мексиканських наречених. Це своєрідне переплетіння стародавніх традицій ацтеків і іспанської культури. Наряд нареченої нагадує плаття танцівниці фламенко з безліччю рюшечек і мережив. В давніші часи мексиканська наречена в день весілля облачалася в чорне плаття, що символізувало її відданість майбутньому чоловікові до самої смерті.

 

Індійські наречені одягають на одруження традиційне сарі, найчастіше червоного кольору. Цей наряд являє собою цільний відрізок тканини, який майстерно намотується на тіло. За індійською традицією, чим більше на нареченій прикраса, тим вдаліше складеться її подружнє життя. Вага цих прикрас може досягати десяти кілограмів.